tirsdag den 20. november 2012

Jule-appelsin-likør

Skræl og saft af 2 økologiske appelsiner
40 g rørsukker
1 stang kanel
6 nelliker
2 stænger vanilje
1 flaske vodka

Skrællen rives af appelsinerne med juliennejern eller kartoffelskræller. Skrællerne lægges på bagepapir, drysses med sukkeret og bages i ovnen i ca 1 time ved 125 grader.
Køles af og blandes med resten af ingredienserne i et stort glas med patentlåg.
Skal trække i 8-14 dg. Hældes herefter på flaske.



1 kommentar:

Rikke sagde ...

Så er likøren filtreret og hældt på flaske, smager rigtig godt, men stærkt...min "stakkels" kæreste har været prøveklud og har smagt den til.
Har også lavet en kaffe-vanille likør, som er en del sødere og mere efter min smag, samt en lakridslikør.