onsdag den 2. januar 2013

Godt nytår...

Det nye år blev skudt igang af en rigtig dejlig nytårsaften med god mad og hyggeligt selskab.
Menuen bestod af
-Røget hellefisk med basilikumpesto:
-Langtidsbrasserede og glaserede svineskanker med rodfrugtmos og syltede løg
-Pæretærte med hjemmelavet karamel og pistacie

Hellefisken blev anrettet med hjemmelavet pesto af 1dl olivenolie, 1 bundt basilikum, 1spsk pinjekerner, 1spsk revet parmesan,salt og peber.

Opskriften på svineskankerne er fundet i "Løgismose Vinter".
Skankerne ridses i harlekintern uden at skære ned i kødet, gnid dem med salt og peber og steg dem i ovnen ved 150 grader i cirka 4 timer, til de er møre. Sæt derefter ovnen på grill og steg sværen sprød i cirka 2 min på hver side.
Rør 1 spsk sennep, 2 spsk brun farin og 25 g smør sammen i en gryde, lad det koge op og hældes over skankerne lige inden de serveres.
Kødet blev meget velsmagende, mørt og saftigt, det er bestemt ikke sidste gang vi prøver at lave det.
Vi beregnede 1 skanke til 2 personer og der er rigeligt kød, men det kunne også se rigtig flot ud at servere en hel skanke pr person.

Opskriften på pæretærten er fra www.thefoodclub.dk... En fantastisk flot hjemmeside med virkelig smukke billeder og spændende opskrifter.
Har aldrig prøvet at lave hjemmelavet karamel før, men det er da utrolig nemt.
1 dåse kondenseret mælk koges i en gryde, dækket med vand. Skal koge cirka 3,5 time, køles af og herefter har du det lækreste karamel.
En mørdej laves af 75 g smør, 1 æg, 135 g hvedemel. Forbages i ovnen 15 min ved 200 grader.
Herefter smøres et tykt lag karamel på bunden, pærer skæres ud og ligges ovenpå. Til sidst drysses med pistacienødder og tærten bages igen ved 200 grader i cirka 20 min.
Blev serveret med flødeskum og smagte helt fantastisk. Kan helt klart anbefales...

Godt nytår til alle....












Ingen kommentarer: