mandag den 14. januar 2013

Havre og æblemuffins

Med inspiration fra Meyers muffinsopskrifter og ud fra hvad køkkenskabene bød på idag, har jeg bagt disse æble og havremuffins. Har desuden reduceret lidt i sukker, æg og smør-mængden, for at gøre dem en smule sundere. Har istedet erstattet med cremefraiche 9% og æble og havregryn.

Æble-havre muffins:
3 kardemommekapsler (tømmes, ristes på en tør pande og knuses herefter)
2 æbler
60 g grahamsmel
340 g havregryn
4 æg
Saft fra en halv citron
2 dl creme fraiche 9%
190 g brun farin
200 g sukker
225 g smør
375 g mel
1 spsk natron

Smørret smeltes i en gryde.
Hvedemel, natron, grahamsmel, kardemomme, havregryn, farin og sukker blandes i en skål.
Æg, creme fraiche og det smeltede smør piskes let sammen. Hæld blandingen sammen med de tørre ingredienser og rør dejen sammen.
Dejen fordeles i muffinforme og bages cirka 15 min ved 180 grader.

Af denne portion blev 24 mellem muffins og 28 minimuffins.



2 kommentarer:

Trine sagde ...

Hvor ser de bare gode ud søs, gid du ikke var så langt væk. Vi kunne godt bruge lidt opmuntring, Emil ligger på sofaen med feber og er bare rigtig skidt. Hvor mange kalorier er der i en? Knus

Rikke sagde ...

Der er cirka 150 kcal i de store :-) Øv med Emil...sender de bedste "god bedring"-knus herfra