Hyldeblomst saft:
-25-30 skærme hyldeblomster
-1 kg Sukker ( jeg har taget halv alm sukker og halv rørsukker)
-1 l kogende vand
-Saften af 2 citroner
- 1 brev citronsyre
-1 tsk Atamon
Det hele blandes i en skål, og overhældes med det kogende vand. Sukkeret røres ud, og Atamon tilsættes.
Skal stå tildækket i 4-5 dage i køleskabet, omrøres dagligt, hvorefter det filtreres i et klæde og hældes på flasker.
De brugte hyldeblomstskærme har jeg lagt i et stort henkogningsglas sammen med mere sukker og fyldt op med vodka. Så skulle det gerne hen ad vejen blive til en fantastisk hyldeblomst likør... Kan næsten ikke vente :-)
Havde nogle hyldeblomst skærme i overskud. De er lagt i en flaske sammen med eddike. Skal trække en måneds tid før den er klar til brug.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar