torsdag den 4. juli 2013

Duft og smag af hyldeblomster

Vi har i haven netop nu masser af store velduftende skærme af hyldeblomster. De er utrolig smukke at kigge på, men har dog alligevel også plukket en del til at lave hyldeblomst saft, eddike og likør af. Resten har jeg ladet blive på træet, de bliver plukket senere på sæsonen når de er blevet til bær. 

Hyldeblomst saft:
-25-30 skærme hyldeblomster
-1 kg Sukker ( jeg har taget halv alm    sukker og halv rørsukker)
-1 l kogende vand
-Saften af 2 citroner
- 1 brev citronsyre
-1 tsk Atamon

Det hele blandes i en skål, og overhældes med det kogende vand. Sukkeret røres ud, og Atamon tilsættes. 
Skal stå tildækket i 4-5 dage i køleskabet, omrøres dagligt, hvorefter det filtreres i et klæde og hældes på flasker. 
De brugte hyldeblomstskærme har jeg lagt i et stort henkogningsglas sammen med mere sukker og fyldt op med vodka. Så skulle det gerne hen ad vejen blive til en fantastisk hyldeblomst likør... Kan næsten ikke vente :-) 

Havde nogle hyldeblomst skærme i overskud. De er lagt i en flaske sammen med eddike. Skal trække en måneds tid før den er klar til brug. 







Ingen kommentarer: